Sam Brinton, travestitul non binar care se va ocupa de la Casa Albă de problema deşeurilor nucleare americane

Casa Albă a numit într-o funcţie federală o persoană non-binară, o decizie inedită. Deşi noul angajat al adminsitraţiei are recomandări excelente, numirea a creat polemică pe reţelele de socializare, prin modul în care se defineşte, notează adevarul.ro.

„Sunt o persoană mândră că e bisexuală, non binară, care a fost la MIT şi a studiat inginerie nucleară. Şi am reuşit chiar să le fiu consilier, atât preşedintelui Obama cât şi preşedintelui Trump în domeniul fizicii nucleare. Lupt alături de colegii mei pentru membrii comunităţii LGBT în tribunale, pe holurile Congresului în Capitoliile din toată ţara”, spune Sam Brinton, potrivit observatornews.

Activist LGBT şi absolvent al renumitului Institutul de tehnologie MIT cu dublă specializare în inginerie nucleară şi mecanică, Sam Brinton are un CV impecabil. În ultimii ani s-a remarcat în cercurile înalte ale politicii americane datorită performanţelor sale.   Până la 34 de ani a lucrat ca şi consilier pe probleme LGBT în administraţia Obama, dar şi în Congress în cadrul Comisiei pentru energie nucleară iar zilele trecute a fost numit şef al Departamentul Energiei şi Serviciului de Depozitare a Combustibililor şi Deşeurilor.

„Sunt o persoană non binară care păşeşte pe holurile Congresului. Dacă vorbim despre libertatea de care mă bucur, este cea de a auzi sunetul tocurilor pantofilor mei stiletto pe holurile Congresului, dar ştiu, în acelaşi timp, că merit ca oricare altul din camera aia să fiu acolo”, spune Brinton. De altfel, acesta a făcut mai multe declaraţii controversate despre preferinţele sale.

Sam Brinton a anunţat numirea lui la nivel înalt în Departamentul de Energie al SUA pe pagina personală de Instagram. Casa Albă nu a confirmat, încă, informaţia, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here