Scriitorul român de origine germană Eginald Schlattner, onorat cu Crucea de merit a Germaniei în rang de cavaler

Eginald Schlattner. Foto: Wikipedia

Scriitorul român de origine germană Eginald Schlattner va fi onorat cu Crucea de merit în rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania.

Pe data de 24 iunie, ambasadorul Cord Meier-Klodt îi va înmâna cunoscutului scriitor român de origine germană Eginald Schlattner Crucea de merit în rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania.

Crucea de merit în rang de cavaler i-a fost acordată lui Eginald Schlattner de președintele federal Frank-Walter Steinmeier în semn de recunoaştere şi apreciere a angajamentului său pe tot parcursul vieții pentru promovarea valorilor europene, toleranței și respectului interetnic.

Ceremonia de decernare a ordinului va avea loc joi, 24 iunie 2021, la ora 17:00, la Consulatul Germaniei la Sibiu.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt: „Onorăm o mare personalitate a României din rândul minorității germane. În calitatea sa de pastor şi duhovnic, Eginald Schlattner s-a pus neobosit în slujba celor săraci, a celor lipsiţi de drepturi și a minorităților, în special a celei rome. În calitate de scriitor, el a plasat curajos tratarea adevărului istoric, a responsabilității și a vinovăției în centrul creației sale literare cu elemente autobiografice.”

Scriitorul Eginald Schlattner: „Cred că nu greșesc atunci când presupun că această distincție, acordată la capătul unei biografii îndelungate, desemnează nu doar meritele sporadice ale celui ales, ci cercetează și istoria vieții sale ca un întreg și măsoară cele întâmplate în contradicțiile lor. Desigur, experţii care au analizat și cântărit nu s-au orientat doar după reușite, după succes, după faptele mărețe, ci au luat în considerare și erorile, rătăcirile, vinovăția. Astfel, această înaltă distincție cuprinde mai mult decât doar o cinstire de bun simţ şi o omagiere galantă aduse unei persoane.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here