Scurgere de mercur în Caraș-Severin. Nimeni nu știe cum a ajuns periculoasa substanță acolo

Pompieri, poliţişti şi un echipaj CBRN intervin, marţi seară, la Moldova Nouă, în judeţul Caraş-Severin, unde pe o stradă, lângă un bloc de locuinţe, a fost identificată o scurgere de mercur. Zona a fost izolată şi s-a stabilit că substanţa ar proveni de la uscătoria blocului, dar rămâne de aflat cum a ajuns acolo, scrie news.ro.

La numărul de urgenţe 112 a fost anunţată, marţi seara, la Moldova Nouă, în judeţul Caraş-Severin, o  scurgere de mercur, o substanţă extrem de periculoasă. Imediat a fost alertată Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică. La faţa locului a sosit şi echipajul de protecţie biologică, chimică şi radiaţii nucleare (CBRN) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa care face cercetări cu privire la substanţa găsită. 

De asemenea, la faţa locului se află şi un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere şi un echipaj IPJ.

Potrivit ISU Caraş-Severin, mercurul provine de la o uscătorie a unui bloc, aflată la etajul superior, şi s-a scurs până la parterul imobilului. Împrejurările în care substanţa respectivă (mercurul) a ajuns în acel loc urmează a fi cercetate de Poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here