Se apropie inevitabilul: Bucureștiul se pregătește să închidă școlile și să treacă la învățământul online

Foto: INQUAM/George Călin

Guvernul se pregătește de momentul, socotit inevitabil și apropiat, în care va fi nevoie să închidă școlile din București, iar învățământul să treacă în scenariul online, dezvăluie pentru Ziaristii.com surse bine informate.

În ciuda tuturor măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirusului, epidemia continuă să ia viteză în Capitală, iar luni s-a ajuns la coeficientul de infectare 2,66 la 1.000 de locuitori. Peste pragul de 3/1.000, protocolul prevede închiderea școlilor și a grădinițelor.

Deși oficial nu s-a anunțat încă acest lucru, autoritățile pregătesc deja scenariul roșu – învățământ online și impunerea unor restricții suplimentare în București. Școlilor și grădinițelor li s-a cerut să întocmească liste cu părinții care sunt în situația de a fi nevoiți să intre în concediu pentru a sta cu copiii.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate în august, părinții salariați primesc zile libere plătite dacă școlile se închid din cauza Covid-19.

Trecerea la scenariul roșu pare o chestiune de timp, iar guvernanții pregătesc psihologic populația pentru acest moment. În urmă cu două zile, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a arătat că rata de infectare a crescut dramatic în ultimele zile și că purtarea măștii în Capitală va fi necesară și pe stradă „când evaluările vor arăta că se impune această restricție”.

Ministrul a spus însă că „recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare, când Comitetul Municipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore, va impune sau nu această restricție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here