Secretarul general al preşedinţiei franceze, inculpat pentru conflict ilegal de interese

Primul colaborator al preşedintelui francez Emmanuel Macron, secretarul general al preşedinţiei Alexis Kohler, a fost inculpat pentru conflict ilegal de interese în ancheta referitoare la legăturile sale cu armatorul MSC, a anunţat luni procurorul în acest caz, relatează AFP.

Alexis Kohler a fost de asemenea plasat sub statutul de martor asistat pentru trafic de influenţă în acest dosar în care sunt investigate legăturile sale familiale şi profesionale cu compania italo-elveţiană MSC, fondată şi condusă de verii mamei sale, familia Aponte, a mai precizat procurorul Jean-François Bohnert, din cadrul Parchetului Naţional Financiar (PNF), care este unitatea anti-corupţie a justiţiei franceze, relatează Agerpres.

Numărul doi al Palatului Eysee, inculpat în acest dosar pe 23 septembrie, ”contestă cu putere că ar fi comis vreun delict!, a declarat avocatul lui Kohler.

Fără a fi luate în consideraţie în acest stadiu numeroase elemente obiective împotriva actului de acuzare, Alexis Kohler a fost pus sub statutul de investigat (inculpat) pentru conflict ilegal de interese pentru fapte care ar putea data din urmă cu mai mult de zece ani”, mai susţine avocatul.

Continuarea procedurii, la care el are de acum înainte acces (…), îi va permite să-şi demonstreze nevinovăţia”, a asigurat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here