România este una dintre țările care a început să importe măști de protecție din China, pentru a acoperi lipsurile existente în spitale și nu numai. Cât de eficiente sunt măștile aduse din China? Există semne de întrebare. Finlanda și Suedia, două dintre țările care au primit deja pachetele din China, au anunțat că măștile cumpărate nu respectă standardele de utilizare europene.

Finlanda a cumpărat numeroase măști cu supapă FFP2, dar după ce le-a supus testelor de calitate a anunțat că nu le va mai împărți cadrelor medicale, așa cum plănuia inițial, conform Helsinki Times.

Tomi Lounema, directorul general al Agenției Naționale de Aprovizionare de Urgență din Finlanda, a explicat că acestea vor fi oferite personalului de asistență socială pentru a reduce riscul de transmitere a virusului la un pacient de la un purtător asimptomatic.

Suedezii au descoperit numeroase măști fake

Consiliul Național al Sănătății din Suedia a comandat din China numeroase măști. În plus, a primit o mulțime de oferte din partea unor furnizori cu relații în China. După ce au efectuat însă mai multe teste, suedezii și-au dat seama că multe măști erau de fapt fake-uri din China.

Sunt măști contrafăcute scoase la vânzare acum. Este foarte dificil să faci diferența între oamenii care chiar vor să ajute și cei care vor să câștige bani„, a afirmat o sursă din guvernul suedez pentru ziarul Afton Bladet.

Cum unele măști au fost deja împărțite în spitale, Consiliul Național al Sănătății din Suedia i-a informat pe medici că s-ar putea să fi primit fake-uri.

În acest moment, să cumperi măști din China este un proces destul de ușor chiar și pentru oamenii obișnuiți. Pe aplicații precum Wish sau Aliexpress sunt disponibile o mulțime de oferte la măști cu supapă FFP2, însă nu se știe cât de eficiente sunt, astfel că este riscant să cumpărați.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here