Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat, joi, că nu mai pot apărea surprize în ceea ce privește numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, pentru că ”toți pașii care urmează sunt pași administrativi”.

Laura-Codruța Kövesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea. A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți. Felicitări, Laura-Codruța Kövesi!”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

După victoria de astăzi a doamnei Kövesi, vreau să mulțumim tuturor celor care au făcut-o posibilă. Au fost mulți români, diplomați și funcționari care au ajutat voluntar cu tot ce au putut. Vă spun foarte clar: sunt extrem de mulți români în instituțiile internaționale care sunt bine pregătiți, care vor să fie aproape de România și care vor să ajute ca lucrurile în România să meargă bine”, a mai scris europarlamentarul.

Într-un alt mesaj postat ulterior pe Facebook, Siegfried Mureșan a dat detalii despre pașii care urmează votului de joi. ”Marți va avea loc o nouă întâlnire între Parlamentul European și Consiliu pentru a confirma formal numirea doamnei Kövesi, după care procedura de numire se va încheia oficial cu un vot formal al plenului Parlamentului European”, a precizat Mureșan, care a adăugat că ”după numire, noul procuror-șef european trebuie să înceapă imediat construcția noului Parchet European. Vor fi recrutați procurori, va fi recrutat personal, iar instituția își va începe activitatea înainte de finalul anului 2020”.

Începem negocierile pentru bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027. Vom avea buget de cel puțin 1000 de miliarde de euro și avem nevoie de o instituție a procurorului european capabilă să ancheteze orice suspiciune de fraudă europeană”, a mai spus europarlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here