Un sondaj CURS de tip omnibus arată că, la 30 de ani de la Revoluție, românii nu cred că procesul soților Ceaușescu a fost corect și nici executarea cuplului prezidențial nu a fost justă.

Întrebați dacă soții Ceaușescu au avut parte de un proces corect, 74% dintre repondenți consideră că nu, în timp ce 11% consideră că da, iar 15% au preferat să nu răspundă. De asemenea, 78% dintre repondenți consideră că executarea lui Nicolae Ceaușescu nu a fost corectă, în timp ce 11% consideră că a fost îndreptățită, iar 11% au preferat să nu răspundă.

Întrebați când a fost viața românilor mai bună, 48% dintre repondenți au răspuns după 1989, în timp ce 38% au spus că le-a fost mai bine înainte de Revoluție. De asemenea, 14% au preferat să nu răspundă. Totodată, întrebați la nivel personal, 40% au spus că le-a fost mai bine după 1989 și 33% au spus că le-a fost mai bine înaintea Revoluție. 22% au preferat să nu răspundă pentru că nu se încadrează în categoria de vârstă necesară.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

content-image
content-image
content-image
content-image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here