Sorin Lavric, lider AUR, elucubrații misogine: „Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii”

Sorin Lavric, președinte al Senatului AUR, a scris într-o carte publicată în 2019 că nu poate să admire femeile pentru că nu consideră că acestea ar putea fi „deasupra bărbaților”. El are și alte numeroase considerații jignitoare la adresa femeilor.

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorita, dar in nici un caz admirata”, a scris Lavric în cartea „Decoct de femeie”.

Alte pasaje din această carte, citate de Scena9:

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea in athanorul labios.”

„Cum n-am de gând sa menajez vanitățile, e firesc să afirm ca chinul gândirii abstracte e prerogativă cuvenită intelectului masculin”.

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu in care bărbatul vede o stupiditate crasă”.

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaletă intimă, când își probează hainele în oglinda și când stă pe masa ginecologică”.

Sorin Lavric este prezentat pe site-ul AUR drept „scriitor, filosof, publicist, profesor universitar”.

Sorin Lavric s-a născut pe 27 noiembrie 1967 la Turnu Severin. Este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005.

Lavric a candidat la alegerile parlamentare pe listele pentru Senat din județul Neamț si va deveni membru al Parlamentului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here