Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desfiinţa, în contextul excluderii lui Teodor Meleşcanu din partid, din cauza candidaturii pentru şefia Senatului din partea grupului PSD.

„Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de Preşedinte al Senatului, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Prin urmare, am făcut în acest sens o adresă pe care am depus-o la Biroul Preşedintelui”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de miercuri, notează Mediafax.

Acesta a adăugat că desfiinţarea grupului ALDE vine pe fondul faptului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al grupului, iar pentru funcţionare este nevoie de minimum șapte membri.

Prevederile din Regulament, legate de existenţa şi funcţionarea grupurilor. Grupul ALDE nu mai poate funcţiona deoarece numărul de şapte era invocat prin prezenţa domnului Meleşcanu. Bine, vă rog să luaţi act de desfiinţare a grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu”, a declarat liderul partidului.

Preşedintele ALDE a afirmat că urmează să anunţe configurarea unui grup senatorial mixt, prin depunerea unui act oficial la Biroul preşedintelui Senatului.

Voi depune imediat un act la Biroul Preşedintelui Senatului, prin care anunţăm configurarea grupului mixt. Trebuie reconfigurat Biroul Permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru al grupului ALDE”, a conchis liderul grupului senatorilor ALDE.

Teodor Meleşcanu nu a participat la lucrările plenului de miercuri, la o zi după ce a fost ales şa şefia Senatului.

Aspectul a fost sesizat şi de contracandidata acestuia la funcţia de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu, care a întrebat, ironic, în plen dacă nu cumva Teodor Meleşcanu absentează pentru că este la Guvern, pentru o întrevedere cu Viorica Dăncilă.

„Domnule preşedinte de şedinţă, voiam să vă întreb în primul rând unde este proaspătul preşedinte al Senatului, că dacă începem cu o absenţă după ce abia l-aţi ales ieri, e destul de grav. E la Guvern, nu? Semnează adeziuneaa PSD. Domnule preşedinte, să ştiţi că normal e atunci când îţi iei banii de preşedinte al Senatului să şi vii la muncă. Înţeleg că domnul Meleşcanu e cu multe surse de venit, dar ar fi drăguţ să şi vină la serviciu dacă tot l-aţi ales aşa cu mare tam-tam”, a afirmat Alina Gorghiu, de la tribuna Senatului.

Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marţi, preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here