Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunțat, miercuri, că Germania impune o interdicție de intrare pentru lucrătorii sezonieri și pentru muncitorii care ajută la recoltare, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

”Până la o notificare ulterioară”, aceștia nu vor mai avea voie să intre în Germania, urmând să fie introduse controale la frontieră începând cu orele 17.00, a anunțat Ministerul Federal al Internelor.

Regula se aplică intrărilor din țări terțe, Marea Britanie și țările UE care nu sunt în Schengen (Bulgaria și România) și țărilor în care controalele la frontierele interne au fost reintroduse temporar.

Asociațiile de fermieri au cerut ca interdicția de intrare „să fie menținute cât mai scurt posibil”. Aproape 300.000 de muncitori sezonieri lucrează în principal în agricultură, în special din România și Polonia.

În această perioadă, presa germană a publicat o serie de apeluri din partea fermierilor care se tem că vor rămâne cu recolta de sparanghel pe câmp, fiind începutul sezonului la cules. Majoritatea muncitorilor sezonieri care vin la cules de sparanghel în Germania, circa 80%, provin din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here