Spațiile în aer liber din București unde ar putea avea loc spectacole, în condiții de pandemie

NASA imaginea Bucuresti 10 decembrie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune Consiliului National pentru Situaţii de Urgenţă 11 spaţii în aer liber unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical. Între acestea se află Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Opera Comică pentru Copii şi Creart, transmite News.ro.

Firea a precizat, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a avut o videoconferintă cu directorii instituţiilor culturale din subordine pentru a pune la punct un plan de reîncepere treptată a activităţilor artistice.

Discuţiile s-au axat pe variante care să respecte actuala necesitate de distanţare şi alte condiţii care asigură protecţia tuturor participanţilor, a explicat ea.

„Toate soluţiile identificate vor fi înaintate Consiliului National pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea relaxării restricţiilor aflate încă în vigoare, în această perioadă de alertă. Demersul vine în contextul în care, în prezent, nu există un regulament de funcţionare a instituţiilor de cultură în contextul pandemiei”.

Propunerile de spaţii în aer liber luate în calcul, unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical, sunt:

 • Teatrul de Vară din Parcul Herastrău, cu o capacitate de 2.000 de locuri, administrat de Teatrul Constantin Tănase, dar care poate fi folosit în baza unui program bine stabilit de toate instituţiile culturale.
 • Teatrul Odeon – care se poate transforma în teatru în aer liber prin culisarea tavanului, fiind singura instituţie publică cu această structură, care permite o astfel de transformare.
 • Teatrul de Comedie propune ca spaţiu Teatrul de Vară amenajat la intrarea în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din sectorul 3.
 • Teatrul Evreiesc de Stat propune Grădina de Vară din Parcul Naţional din sectorul 2.
 • Teatrul „Ion Creangă” – care poate începe stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, aflat in administrarea ARCUB.
 • Teatrul Masca – ce deţine o scenă mobilă care poate fi montată în spaţii publice şi, de asemenea, poate fi folosită şi de alte instituţii.
 • Teatru Dramaturgilor – care a obţinut aprobarea de a juca în curtea Casei Filipescu-Cesianu, ce aparţine Muzeului Municipiului Bucureşti şi în curtea Muzeului Naţional al Literaturii Române.
 • Teatrul Ţandarică – unde este disponibilă o terasă.
 • Opera Comică pentru Copii – care poate organiza spectacole în curte.
 • Circul Metropolitan – care deţine, de asemenea, un spaţiu în aer liber.
 • Creart – care derulează proiectul Grădina cu filme (cinematograf în aer liber) în spaţiul din Piaţa Lahovari nr.7.

Primăria Capitalei administrează 29 de instituţii de cultură, dintre care 15 teatre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here