Spațiu de cazare cu 2.000 de locuri pentru refugiați, în pavilionul central de la Romexpo

Primăria Capitalei a demarat amenajarea unui spațiu de cazare pentru refugiații din Ucraina în pavilionul central de la Romexpo, urmând să încheie un protocol în acest sens, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General. 

Obiectul prezentului protocol il constituie punerea la dispozitie, cu titlu gratuit, de către ROMEXPO catre Municipiul București a pavilionului central A, dotat cu 200 de mese, 1500 de scaune, 2000 de paturi de campanie (paturile aparțin Municipiului Bucureşti), din incinta Centrului Expozitional Romexpo, iar utilitatile necesare sunt contra cost, in vederea implementarii unui centru pentru refugiati”, se arată în protocolul încheiat.

Municipiul București asigură costurile cu utilitățile, paza și curățenia necesare desfăşurării proiectului cu scop caritabil și asigură amenajarea și dotările necesare pentru realizarea proiectului. Protocolul este valabil 30 de zile dar poate fi prelungit prin act adițional.

Cei care doresc pot dona pilote, așternuturi și perne

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunţat că a început deja amenajarea noului spaţiu de cazare pentru refugiaţi de la Romexpo şi îi îndeamnă pe doritori să doneze aşternuturi, pilote şi perne pentru dotarea centrului.

El precizează că la Romexpo au fost aduse deja 2.000 de paturi.

În următoarele ore, prioritatea zero este să ne asigurăm că oamenii vor avea suficientă căldură, apoi să asigurăm accesul la duşuri, mâncare caldă, servicii medicale. Efortul logistic este uriaş, iar timpul este scurt. Însă vorbim de o mobilizare cu scop umanitar şi nu vom economisi niciun efort ca să îi adăpostim pe vecinii noştri care fug din calea acestui război odios. Cu contribuţia instituţiilor şi a fiecăruia dintre noi, avem puterea să oferim puţină speranţă în aceste zile negre„, a scris Tomescu, marţi seara, pe Facebook.

 

Viceprimarul afirmă că cei care doresc pot ajuta la dotarea centrul de cazare de la Romexpo cu aşternuturi, pilote şi perne. Acestea pot fi aduse la punctele de colectare deschise de Primăria Capitalei, de luni până vineri, între 10:00 şi 18:00. Cele trei puncte de colectare sunt:

* Centrul Bebe de Bucureşti, Bld. Elisabeta nr. 75;
* Arena Naţională, Clădirea Academiei de Tenis, Bld. Basarabia nr. 37-39;
*Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei 98.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here