Italia și Rusia au intrat într-un război al declarațiilor, după ce Moscova a fost acuzată că a infiltrat spioni GRU printre medicii trimiși în epicentrul pandemiei de coronavirus – Milano, informează Mediafax.

Schimbul de deplici dintre două țări, care nu au avut în mod tradițional conflicte directe, a apărut după ce cotidianul italian La Stampa a scris că materialele trimise de Rusia în Italia au fost inutile.

Săptămâna trecută, mai multe echipe trimise de autoritățile ruse s-au ocupat de dezinfecția unor spitale și a unor centre de îngrijire din nordul Italiei, scrie și Moscow Times, care notează că Vladimir Puțin s-a folosit de această situație pentru a exercita ceea ce se numește „soft power”.

La Stampa a mai scris joi că printre cei 104 doctori și „specialiști” trimiși de Rusia se află ofițeri ai serviciului secret GRU. Afirmația a fost sprijinită și de un fost expert al NATO, Hamish De Bretton.

Fără dubiu că printre ei se află și ofițeri ai GRU”, a spus Hamish De Bretton.

În 2018, Marea Britanie a acuzat Rusia că a trimis ofițeri GRU pentru a-l asasina pe agentul dublu Sergei Skripal, otrăvit cu o neurotoxina.

Ambasada Rusiei la Roma a reacționat, publicând un comunicat al Ministerului Apărării. Autoritățile ruse au caracterizat articolul din La Stampa că fiind „Fake news de tip rusofob„. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus al Apărării, Maria Zakharova, a afirmat că italienii din Milano i-au primit pe ruși cu aplauze și au cântat imnul Rusiei.

3 COMENTARII

  1. Ce mai ? ca-n filmele hollywoodului din timpul razboiului rece . Ei daca trimeteau ei americanii ceva era numai de bine , nepatat si nevirusat . Dar uita ca n-au timp de asa ceva . Baaai ? Cine va plateste sa scrieiti numai de rau pe deoparte si numai de bine pe de alta ? Presa libera , ai? Dar banul n-are miros .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here