Strategia brutală prin care Putin îi poate face irelevanți, la prezidențiale, pe dizidenții ca Navalnîi

Sursa: Facebook

„Mai importantă mi se pare condiționarea candidaturii la președinție de locuirea în ultimii 25 de ani, doar în Federația Rusă”, a explicat Armand Goșu, pentru Universul.net, într-un material mai amplu în care subiectul retragerii guvenrului rus a fost comentat și de Dan Dungaciu.

Goșu adaugă: „Mai mult, se dorește interzicerea posibilității de a candida la președinție pentru cei care au deținut cândva în trecut cetățenia unui alt stat sau au avut drept de locuire temporară pe teritoriul altui stat”.

Un detaliu cu atât mai relevant cu cât l-ar lovi în plin pe cel mai cunoscut și eficient opozant al regimului Putin, e vorba de dizidentul Aleksei Navalnîi.

„El a beneficiat în 2010 de o bursă în SUA. Mai mult, acest articol este în logica modificărilor propuse. Pentru toată elita rusească, de la judecători și procurori, la șefii regiunilor, deputați, senatori, miniștri și viceminiștri se va introduce interdicția de a deține cetățenia altui stat sau de a beneficia de drept de locuire pe teritoriul altui stat. Nu puțini demnitari ruși au dublă cetățenie, unii chiar cetățeni română”, punctează Armand Goșu.

Potrivit acestuia, fotografia mare a momentului e cât se poate de clară: „Toate schimbările sunt făcute pentru a limita și chiar exclude orice contact cu lumea exterioară, orice influență externă asupra aparatului birocratic și a întări controlul asupra elitei rusești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here