STUDIU: Coronavirusul poate supravieţui în aer timp de cel puţin 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri

Virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala coronavirus, poate supravieţui în aer timp de cel puţin 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri, cu alte cuvinte, mai departe decât ”distanţa de securitate” recomandată de autorităţile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu publicat de oamenii de ştiinţă chinezi, citat marţi de EFE.

Studiul, realizat de epidemiologii guvernului chinez şi publicat de presa locală, relevă că virusul poate ”rezista zile întregi” pe suprafeţele pe care cad stropi de respiraţie ale persoanelor infectate, ceea ce sporeşte riscul de contagiune în cazul în care o altă persoană atinge acea suprafaţă şi ulterior îşi atinge faţa.

Timpul în care virusul rezistă pe o suprafaţă depinde de factori precum temperatura, potrivit studiului. De exemplu, la circa 37 de grade Celsius, virusul poate supravieţui între două şi trei zile pe materiale precum sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia.

Aceste descoperiri fac caduce sfaturile autorităţilor sanitare din întreaga lume, conform cărora oamenii trebuie să păstreze o ”distanţă sigură” de unul până la doi metri, a comentat cotidianul South China Morning Post.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here