SUA: Iranienii urăsc actualul regim. Nu ne grăbim, deoarece timpul este de partea noastră

SUA nu se grăbesc cu Iranul, deoarece timpul curge în defavoarea regimului, pe care iranienii de rând îl urăsc, a spus Brian Hook, responsabil cu Iran în cadrul Departamentului de Stat de la Washington.

„Poziția noastră din ultimii trei ani este că poporul iranian urăște acest regim, sunt sătui de brutalitatea lui și de faptul că banii lor este cheltuiți pe războaie în străinătate și pe armate care nu sunt capabile să fie pe pace cu vecinii” a spus oficialul pentru agenția de presă spaniolă EFE.

Brian Hook a menționat că protestele din ultimele luni sunt exact scenariul la care se așteptau Statele Unite, având în vedere situația din Iran.

„Regimul se confruntă acum cu mai multe provocări serioase: neliniște socială acasă, este în faliment, aliații săi sunt din ce în ce mai slabi și au pierdut principalul comandant” a a continuat Hook.

„Poporul iranian merită un guvernu mai bun și mai reprezentativ, dar viitorul trebuie să fie decis de poporul iranian.” a mai precizat Hook. Acesta a mai spus că Statele Unite nu se grăbesc să negocieze cu regimul de la Teheran, deoarece timpul este de partea Washingtonului, nu a ayatollahilor. Totuși, dacă discuțiile vor avea loc, acestea trebuie să includă încetarea completă a programului nuclear și de rachete balistice, dar și oprirea agresiunilor regionale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here