SUA, mesaj împotriva regimul iranian: Este o diferență între popor și guvernul care nu îi reprezintă

captură video State Department

Departamentul de Stat al SUA continuă ofensiva tăcută împotriva regimului de la Teheran deși, oficial, actuala administrație nu are ca obiectiv înlăturarea ayatollahilor. Pe pagina de Facebook a departamentului condus de Mike Pompeo a fost postat un videoclip cu mărturiile unora dintre americanii care au fost luați ostatici în ambasada SUA din Teheran, imediat după Revoluția Islamică din 1979. Ei au stat acolo 444 de zile, complet rupți de lumea înconjurătoare, iar incidentul a distrus iremediabil relațiile dintre SUA și Iran.

„În 1979, radicalii regimului iranian au luat ostatici 52 de americani. Astăzi, acești foști prizonieri știu că este o diferență între poporul iranian și guvernul care nu îi reprezintă. America este alături de poporul iranian în drumul lor către un viitor mai bun” este mesajul Departamentului de Stat care însoțește clipul.

Mărturiile foștilor ostatici vin să întărească această idee. Toți vorbesc despre brutalitatea islamiștilor radicali care au preluat puterea în 1979, atitudine care este neschimbată și astăzi. De cealaltă parte, menționează că tinerii iranieni nu au aceeași mentalitate ca oamenii regimului teocratic: sunt cu ochii către Occident, vor deschidere, vor libertate.

Voices of 1979 Iran Hostage Crisis

In 1979, radicals of the Iranian regime took 52 Americans hostage. Today, these former hostages know there is a difference between the Iranian people and the government which does not represent them. America stands with the Iranian people in their quest for a better future.

Publicată de U.S. Department of State pe Vineri, 17 ianuarie 2020

Anterior, principalul diplomat american răspunzător de Iran a spus că SUA nu se grăbesc să ia vreo decizie, deoarece timpul curge în defavoarea regimului detestat de popor.

Iar Prințul-Moștenitor Reza Pahlavi al Iranului, care trăiește din 1979 în exil în SUA și este apropiat de actuala administrație americană, a spus într-un discurs la Hudson Institute, un mare think-tank, că regimul își trăiește ultimele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here