SUA sancţionează membri ai mişcării palestiniene Hamas

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunţat miercuri o serie de sancţiuni, impuse în conformitate cu un ordin executiv legat de terorism, vizând nouă ”membri-cheie ai Hamas” care sunt agenţi sau persoane ce participă la finanţarea grupării islamiste palestiniene instalaţi în Gaza şi în ţări precum Sudan, Turcia, Algeria şi Qatar, transmit AFP şi Reuters.

”Statele Unite iau decizii rapide şi hotărâte referitoare la finanţatorii şi susţinătorii Hamas, în urma masacrului brutal şi inadmisibil contra unor civili israelieni, printre care şi copii”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat, cu referire la atacul lansat de Hamas în 7 octombrie asupra teritoriului israelian.

”Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a priva teroriştii Hamas de capacitatea de a strânge şi folosi fonduri pentru a comite atrocităţi şi a teroriza poporul israelian”, a adăugat Yellen.

Preşedintele american Joe Biden a vizitat miercuri Israelul, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu în contextul actualului conflict între Israel şi Hamas. Cu acest prilej, Netanyahu a cerut Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge Hamas, după ce masacrul comis de organizaţia extremistă palestiniană la 7 octombrie a arătat „răul pur” al grupării.

Întâlnindu-se miercuri cu preşedintele american Joe Biden la Tel Aviv, Netanyahu a declarat că „lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas”, comparând organizaţia militantă care conduce Fâşia Gaza cu naziştii şi cu reţeaua jihadistă Stat Islamic.

Hamas a comis cele mai grave crime din Israel, a spus Netanyahu. Au fost violate femei, au fost decapitaţi soldaţi şi au fost ucişi copii, a adăugat el.

„Imaginaţi-vă, domnule preşedinte, frica şi panica acelor copilaşi în ultimele lor clipe, când monştrii le-au descoperit ascunzătorile secrete. Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre”, i-a spus premierul israelian lui Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here