SUA | Un condamnat la moarte în urmă cu aproape 30 de ani, pentru o triplă crimă comisă în 1993, a murit în închisoare

Hank Skinner, condamnat la moarte în urmă cu aproape 30 de ani pentru o triplă crimă comisă în 1993, a murit în închisoare unde nu a încetat să-şi proclame nevinovăţia, au anunţat vineri avocaţii săi, notează AFP.

Căsătorit cu Sandrine Ageorge-Skinner, o activistă franceză împotriva pedepsei capitale, acest american de 60 de ani a scăpat de executare în 2011, salvat in extremis printr-o decizie a Curţii de Apel din Texas, statul în care era încarcerat, autorizând analize ADN.

Totuşi, acestea nu au fost suficiente pentru a-l elibera, iar execuţia sa era prevăzută pe 13 septembrie.

Potrivit avocaţilor săi, Henry W.”Hank” Skinner a murit din cauza unor complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie pentru a i se îndepărta o tumoare pe creier.

El a fost condamnat la moarte în 1995 pentru uciderea pe 31 decembrie 1993 a partenerei lui de atunci, Twila Busby, şi a celor doi fii ai ei.

Hank Skinner a obţinut analize ADN suplimentare după 13 ani de proceduri, după ce a scăpat cu viaţă la 20 de minute de execuţie.

Un alt tribunal a respins, totuşi, aceste analize, considerând că „nu sunt favorabile deţinutului”. Dimpotrivă, Hank Skinner le-a considerat o dovadă „convingătoare” a nevinovăţiei sale, potrivit declaraţiilor făcute în 2014 pentru AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here