”Surse guvernamentale” au reacționat rapid la dezvăluirea făcută de universul.net despre încercarea eșuată a Vioricăi Dăncilă de a ține un discurs la ”Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice la narațiunile teroriste și violent extremiste,” organizat în marja Adunării ONU. Explicația ”surselor guvernamentale”, după ce organizatorii au refuzat solicitarea premierului de a ține o cuvântare, alături de reședintele Franței, de premierul Indiei, al Australiei, al Noii Zeelande și de Regele Abdullah al Iordaniei, într-un domeniu în care nu are nicio competență, este foarte simplă: E mâna lui Iohannis! Președintele i-a sabotat discursul!

”Surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că premierul fusese invitat la summit chiar de Regele Abdullah al Iordaniei, unul din organizatorii summit-ului. Cu această ocazie a fost programat și un discurs al premierului, așa cum reiese și din anunțul oficial al vizitei în SUA. Numai că surpriză. Delegația guvernamentală a aflat la fața locului că discursul premierului a fost anulat chiar de reprezentanți oficiali ai României. Ar fi vorba de membri ai Reprezentanței României la ONU la cel mai înalt nivel, care la presiunile venite din zona prezidențială au marșat la blocaj. ”Ne-au spus că au fost amenințați și șantajați și că nu au avut ce face”, susțin surse din zona guvernamentală.,” scrie siteul știripesurse.ro.

Implicit, ”sursele” sugerează că tot Iohannis a scos-o și din pozele de grup făcute cu ocazia evenimentului, imagini din care Dăncilă lipsește și că tot el a decis ca Guvernul să nu posteze pe site nicio fotografie de la ”Dialogul liderilor,” deși galeria foto abundă de instantanee de la toate celelalte întâlniri ale Vioricăi Dăncilă.

Dintre toate argumentele ”surselor guvernamentale”, cel mai neverosimil este acela că Dăncilă a fost invitată chiar de Regele Abdullah al Iordaniei la summit și că ”era programat” să țină un discurs despre combaterea narațiunilor teroriste și violent extremiste.

Să nu uităm că promisiunea fermă făcută de premierul României, în luna martie, la Washington, la conferința AIPAC, de a muta ambasada noastră în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim l-a făcut pe Regele Abdullah al Iordaniei să-și anuleze intempestiv vizita de trei zile pe care urma să o facă la București. Nu există niciun element concret care să indice că relațiile dintre Viorica Dăncilă și Regele Abdullah al Iordaniei s-au ameliorat și cu atât mai puțin că au înregistrat un salt spectaculos.

Aici, articolul integral care a provocat reacția ”surselor guvernamentale.”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here