Susținerea Opoziției la moțiune e „sinucidere politică”, crede Fifor

Mihai Fifor, secretarul-general al PSD, pare convins că moțiunea nu va trece. Într-un mesaj pe Facebook, din dimineața zilei moțiunii, el repetă ce au spus Viorica Dăncilă și alți lideri ai partidului, anume că guvernul nu va cădea deoarece opoziția nu a venit cu o alternativă serioasă. Mihai Fifor crede că a susține un guvern PNL, care ar veni cu austeritate, înseamnă sinucidere politică.

„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moțiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziției. Mai este un alt grup de deputați și senatori care au semnat moțiunea sperând că partidele din opoziție vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină și cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susții așa ceva? E sinucidere politică!” a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Liderul PSD cred că un grup de 35-40 de parlamentari, pe care îi numește „oameni responsabili”, o să încline balanța în favoarea executivului condus de Viorica Dăncilă. Moțiunea există doar pentru nevoile electorale ale Opoziției, a acuzat Mihai Fifor.

Ultimele numărători îl contrazic pe secretarul-general al PSD. Opoziția are sigure 239 de voturi, cu șase mai multe decât ar avea nevoie pentru dărâmarea guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here