Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni

Sursa: Pexels

Aproape 700 de persoane au fost eliberate condiţionat în primele şase luni ale anului, mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol, relevă date ale Administraţiei Naţionale a Penitenciare. Trei dintre persoanele puse în libertate aveau condamnări pe viaţă, transmite News.ro.

De la începutul anului, 697 de persoane condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie au fost liberate condiţionat, trei fiind condamnate la detenţie pe viaţă.

Potrivit ANP, 273 dintre acestea au fost condamnate pentru omor, 34 fiind cazuri de omor deosebit de grav.

Dintre cei puşi în libertate, 114 se aflau în închisoare pentru viol.

Începând din 2016, numărul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie puse în libertate condiţionat a fost de 10.833, 32 dintre acestea având condamnări pe viaţă.

Cele mai multe liberări condiţionate din această perioadă s-au înregistrat în 2016, când numărul celor liberaţi condiţionat a fost de 2.620 de persoane, cinci fiind condamnaţi.  pe viaţă – 891 condamnaţi pentru omor, peste 300 pentru violşi mai mult de jumătate pentru tâlhărie.

În 2018, peste 1.000 de persoane acuzate de omor şi peste 400 de condamnaţi pentru viol au fost puşi în libertate.

Anul trecut, 1,841 de condamnaţi pentru omor au fost liberaţi condiţionat, 4 fiind condamnaţi pe viaţă.

2 COMENTARII

  1. Cu adinca durere in suflet tin sa va anunt ca hotii conduc o buna parte a serviciilor secrete si inclusiv cea mai mare parte a clasei politice din lume , acesta este doar inceputul sfirsitului . Nu cunosc o alta metoda de a schimba ceva in bine , aceste probleme foarte grave a umanitatii in care ne aflam , ar fi doar doua metode . 1. arestarea pe scara larga a tot ce inseamna infractionalitatea la nivel mare si mediu .2. Sau un razboi mondial care nu este de dorit pentru nimeni dar care poate curata cea mai mare parte a deseurilor corupte si criminale din toate rindurile . Tinind cont ca un conflict militar de amploare nu este de dorit ramin la prima varianta .

  2. Ar trebui monitorizați încontinuu – de la prima faptă începând – cu CiP-uri, camere ascunse, drone, detectivi sub acoperire. Ar trebui prinși la prima tentativă de recidivă, legați (ca Jean Valjean) și obligați : a) să muncească așa, legați, pentru fiecare bucățică de pâine primită, pentru „cazare, căldură, curățenie, lumină” iar din banii acumulați anterior primei condamnări să fie obligați să susțină tratamentele victimelor lor până la recuperarea completa a acestora urmată de integrarea socială pe care ar fi avut-o dacă nu le-ar fi căzut victime; ar trebui că, în tot acest timp, vinovații să nu aibă dreptul la : a-și vedea familia/cunoscuții (că victimele lor); a avea telefoane și posibilitatea relaționării cu persoanele preferate (ca victimele lor); a vota (aceeași comparație); ar trebui să li se aplice toate aceste măsuri fără excepție/drept de apel sau alte compensații (în locul violențelor la care își supuseseră victimele). Doar că pentru astea toate ar trebui să decidă DREPTATEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here