TABEL | Află cât de mult riști să faci Covid-19. Cât e de periculos este să mergi la terasă, cu avionul, în vizită, la magazin sau la frizerie

Potrivit Asociației Medicale din Texas (TMA), activitățile incluse în grafic au fost clasificate de medici de la TMA COVID-19 Task Force și Comitetul TMA pentru Boli Infecțioase. Potrivit NBC, experților li s-a cerut să aloce un indice de risc de la 1 (cel mai mic) la 10 (cel mai mare) pentru fiecare dintre aceste activități.

Criteriile avute în vedere: locul – în interior sau în exterior; apropierea de ceilalți; timp de expunere; probabilitatea conformării; nivelul de risc personal.

Totodată, li s-a solicitat să pornească de la premisa că participanții la aceste activități respectă recomandările autorităților (inclusiv purtarea măștii).

Activitățile cu risc scăzut includ primirea corespondenței, mâncarea comandată la pachet, alimentarea mașinii. Cumpărăturile făcute la supermarket trec în zona de risc moderat-redus, la fel și mersul la plimbare ori a lua masa la terasă.

Un palier mai sus, în zona de risc moderat, găsim activități precum a lua cina în vizită, cumpărăturile făcute la mall și munca într-o clădire de birouri.

Mersul la un salon de coafură și masa în interiorul unui restaurant presupun deja un risc moderat spre mare, călătoria cu avionul intrând în aceeași categoria.

Dar cele mai riscante activități, din perspectiva Covid-19, sunt mersul la sala de sport, mersul la un concert mare sau pe stadion, ca și băutul în baruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here