Tânărul care a provocat incendiul de la un bloc din Constanţa, în decembrie 2021, condamnat definitv la trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie

Adolescentul care, în luna decembrie a anului 2021, a provocat incendiul de la un bloc din Constanţa, în urma căruia 150 de apartamente au fost afectate şi 37 de maşini au fost distruse, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie, anunță News.ro.

Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat apelul tânărului la decizia de condamnare a Judecătoriei Constanţa din luna noiembrie a anului trecut. Instanţa a mai decis să se deducă din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, de la data de 3 noiembrie 2022 şi până în prezent.
Decizia instanţei este definitivă.
Judecătoria Constanţa a decis în luna noiembrie a anului trecut condamnarea adolescentului la trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă, evadare. El mai fusese obligat la plata sumei de 16.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.
Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de 15/16 decembrie 2021, în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa, focul extinzându-se apoi. Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.
De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.
În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here