Tăriceanu ar putea fi vizat de un dosar al Parchetului General. Reacția liderului ALDE

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la sedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, in Bucuresti, marti, 27 martie 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul General confirmă existența pe rolul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) a unui dosar penal in rem privind infracțiunile de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, potrivit unui răspuns oficial al instituției, citat de G4Media.

Potrivit sursei citate, dosarul i-ar viza pe Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte al Senatului, și Cristian Marciu, senator PSD.

În martie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a declarat incompatibil pe senatorul Marciu. O decizie definitivă care ar fi trebuit totodată să ducă și la pierderea funcțiilor publice deținute de social-democrat, pe o perioadă de trei ani.

Acest lucru nu s-a întâmplat, Cristian Marciu fiind și în prezent senator.

Potrivit G4Media, în aceste condiții Marciu ar fi pasibil de uzurpare de calități oficiale, cf. art. 258 Cod penal.

În schimb, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi vizat, potrivit surselor G4media.ro, de acuzația de abuz în serviciu. Motivul: refuzul, vreme de doi ani și jumătate, de a pune în aplicare decizia Justiției.

”Până la data încetării mandatului meu nu se primise niciun răspuns”, a fost reacția lui Tăriceanu, pentru G4Media.ro.

Articolul integral – AICI

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here