TASS și Ria Novosti: Putin a ordonat armatei să asigure menținerea păcii în Donețk și Lugansk

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă a forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o în această seară, relatează agențiile ruse de presă TASS și Ria Novosti, informează Digi24.ro.

De asemenea, Putin a instruit Ministerul de Externe să negocieze stabilirea de relații diplomatice cu Donețk și Lugansk.

La scurt timp după declarația lui Putin, pe rețelele de socializare au început să apară imagini neverificate ale mișcării trupelor ruse. Se pare că acest convoi cu armata se îndreaptă spre RPD. Dar nu este încă posibil să se confirme independent traseul acestor mișcări, relatează BBC.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Acesta urmează să fie ratificat și de Parlament. Putin a cerut Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste, amenințând cu „consecințe majore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here