Foto: INQUAM/Octav Ganea

Familiile a nouă nou-născuţi de la Spitalul Municipal Timişoara, depistaţi pozitiv la testul COVID-19, sunt izolate la domiciliu şi vor fi testate, a anunţat luni seară ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, informează Agerpres.

Mamele sunt testate şi au test negativ, bebeluşii sunt cei care sunt testaţi şi au un test pozitiv, având în vedere şi relaţiile pe care le-au avut cu personalul medical de la Secţia nou-născuţi, reevaluăm tot ce înseamnă testare la bebeluşi, iar în funcţie de rezultat, vom continua acţiunea în consecinţă. Nouă dintre mame sunt la domiciliu cu nou-născuţi asimptomatici în acest moment, dar noi reluăm tot ce înseamnă evaluări, inclusiv testări la nou-născuţi. În cadrul anchetei, toată familia este în izolare la domiciliu şi toată familia va fi testată”, a spus Tătaru, la Antena 3.

Zece nou-născuţi de la Spitalul Municipal Timişoara au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19, mamele acestora având rezultate negative, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara să demareze de urgenţă o verificare la unitatea medicală menţionată cu privire la acest caz.

Una dintre mame din Timișoara, ale căror bebeluși ar fi fost depistați cu infecție COVID-19, acuză că nu a primit nicio informare oficială din partea reprezentanților DSP Timiș. Femeia a precizat pentru publicația Pressalert că a aflat de la un medic ginecolog că bebelușul ei a fost infectat cu Coronavirus: „Am vorbit cu colegele mele din salon, am fost patru, și la fel și ele au fost informate de medicii lor ginecologi. DSP-ul nu ne-a sunat absolut deloc”, spune aceasta. (Detalii – AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here