Televiziunea ucraineană: Crucialul pod Antonovski, din Herson, s-a prăbușit

Sursa: TASS

Podul Antonivski, singurul pod rutier care face legătura între oraşul Herson din sudul Ucrainei şi malul de est al râului Nipru aflat sub controlul Rusiei, s-a prăbuşit, a anunţat vineri postul local al televiziunii publice Suspilne, citând localnici, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Suspilne a difuzat o fotografie în care se poate vedea cum lipsesc secţiuni întregi din acest pod. Următoarea cea mai apropiată cale de acces rutier peste Nipru se află la peste 70 de kilometri de oraşul Herson.

Deocamdată nu este clar ce a cauzat prăbuşirea podului Antonivski.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat miercuri că a ordonat trupelor ruse din provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru şi să stabilească o linie defensivă de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu. El a subliniat riscul căderii trupelor ruse sub încercuirea celor ucrainene pe malul de vest al Niprului, mai ales dacă Ucraina ar bombarda barajul de la Nova Kahovka, ceea ce ar produce inundarea unei mari părţi a Hersonului şi ar izola trupele ruse de peste Nipru.

VIDEO | „S-au târât de sub cadavre”. Mame, soții, surori de mobilizați îi cer lui Putin să le aducă bărbații acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here