Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului nu a avut loc luni deoarece Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru această funcţie, nu a obţinut sprijinul senatorilor din ALDE.

„Teodor Meleşcanu neconsultându-se cu nimeni a venit astăzi să ne spună la grup că i-a propus să preia preşedinţia Senatului, lucru care nu a fost susţinut de nici unul din senatorii ALDE, adică e o altfel de discuţie în alt registru. Ce ne-a surprins pe noi este că domnul Meleşcanu nu a discutat-o în interiorul grupului ALDE, nu a vorbit cu nimeni, a venit direct să anunţe lucrul ăsta şi văzând că nu are susţinerea niciunui coleg de la ALDE s-a renunţat astăzi la alegerea preşedintelui Senatului”, a afirmat Daniel Zamfir, luni seara, la Antena3.

Atribuţile de preşedinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu şi un nou senator care să conducă forul legislativ.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

Premierul şi liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here