Tesla, noul Apple. Investitorii își pun banii într-o nouă revoluție

Sursa: Wikipedia

Ce este Tesla? O companie de tehnologie sau producător auto? Aceasta a fost una dintre întrebările-cheie puse analiștilor de pe Wall Street, în ultimii ani, notează Business Insider, potrivit căruia Tesla a fost pusă când alături de Ford și General Motors, când de Amazon, Apple și Uber.

Adam Jonas, unul dintre cei mai cunoscuți analiști care acoperă Tesla, merge pe varianta a doua. La fel și Katy Huberty, analist la Morgan Stanley, care acoperă activitatea Appple și care vede asemănări între Elon Musk și Steve Jobs.

„Pentru Tesla întrebarea este dacă are nevoie și de un lider pentru zona operațională, așa cum este Tim Cook la Apple, pentru a deveni o companie de trilioane de dolari”.

Nu este pentru prima dată când investitorii își pun problema unui COO care să-l ajute pe Musk în operațiunile cotidiene, spune experta, dar diferența este că, de data asta, ideea are șanse să capete mai multă tracțiune. Motivele: evoluția celorlalte proiecte corporative ale miliardarului, bătăliile cu autoritățile locale și federale și chiar un nou copil.

În 2018, Elon Musk a respins acest scenariu spunând că e dispus să facă pasul dacă se va găsi cineva mai bun ca el.

Katy Huberty, de la Morgan Stanley, subliniază însă valoarea adăugată pe care secundul unui fondator o poate aduce. Ea dă exemplul Apple, o companie care a reușit să valorifice moștenirea lui Steve Jobs pentru a-și crește cota de piață de aproape trei ori, în ciuda provocărilor geopolitice și sociale.

Până acum, concentrarea masivă a lui Musk asupra Tesla a avut doar efecte benefice. Miliardarul i-a dedicat zile și nopți, uneori dormind chiar la fabrica Tesla.

Întrebată cum văd investitorii, comparativ, Apple și Tesla, Huberty răspunde simplu: „Cum au văzut și Apple acum 20 de ani”. Cu alte cuvinte, Tesla este „o companie care gândește altfel și incredibil de inovatoare într-o zonă care are nevoie de o inovație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here