Țiriac privește spre Putin: „Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc”

ion tiriac in fata siglei federatiei romane de tenis

„Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc”, spune magnatul Ion Țiriac (81 de ani) într-un interviu oferit Gazetei Sporturilor.

Pe 11 august, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19. Lumea medicală este însă sceptică în privința eficienței vaccinului și îngrijorată de posibilele efecte secundare, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel la respectarea „liniilor directoare și a directivelor clare” în dezvoltarea acestor produse.

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, este însă optimist: „Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi.

Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?

Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei?

Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (…) Treaba cu rușii va accelara și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică.

Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul”, a declarat Țiriac.

1 COMENTARIU

  1. Analfabetul ăsta ar trebui să învețe să vorbească caligrafic!!…o scursura bolșevică ,cine dracu’ îl mai bagă în seamă pe escorcul asta ..ai sictir…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here