Toni Grecu, după o lună de la externare: Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă

Toni Grecu, fondatorul grupului Divertis, spune că se luptă cu revenirea la viața normală, la o lună de la externare, după ce plămânii i-au fost afectați în proporție de peste 50% în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Mă lupt cu revenirea la viața normală. Am stat în spital trei săptămâni și după aceea a început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că în afara domiciliului nu prea am putut să mă mișc, din cauza insuficienței respiratorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă”, a decarat Toni Grecu duminică, la Antena3.

Fondatorul Divertis a povestit cum, imediat după externare, se simțea foarte obosit și pentru a urca un etaj era nevoit să facă pauză după fiecare treaptă.

Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac. Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză. Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică”, a mai spus Grecu.

El a mai spus că își dorește ca din povestea sa să învețe mai mulți oameni: „Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi care au rămas cu urmări. Dorința mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media”.

Toni Grecu a mai spus că ar putea să dureze câteva luni până va putea ajunge la forma maximă.

Nu sunt în forma fizică maximă, nu am cum. Durează luni de zile. Revenirea funcţiei pulmonare post-COVID durează luni de zile şi nu se ştie dacă funcţia pulmonară se recapătă în proporţie de 100%. Depinde de individ”, a spus el.

Despre vaccinul împotriva Covid-19, Toni Grecu a spus că îl va face, însă după ce va trece imunitatea naturală instalată în urma vindecării.

Îl fac. Deocamdată e devreme. Pot să aştept 3 luni de zile, dar nu mai mult de trei luni. Se spune că maxim 3 luni de zile este asigurată această imunitate naturală, după care, ea scade. Este foarte important pentru recăpătarea sănătăţii o programă pe care doctorul pneumolog îl impune pacientului post-COVID cu afecţiuni respiratorii severe”, a mai declarat fondatorul grupului Divertis.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here