Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Ancheta, preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ancheta care vizează incidentul petrecut la Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului în care erau cazaţi elevi ai Liceului Teoretic ”Tamási Áron” s-a prăbuşit, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi, una dintre victime fiind în stare gravă. Anchetatorii vor solicita mai multe expertize, după ce zona va fi asigurată, transmite News.ro.

UPDATE – Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu, a declarat pentru News.ro că ancheta derulată in rem vizează patru infracţiuni, una de ucidere din culpă şi trei de vătămare corporală din culpă.
Reprezentantul Parchetului a precizat că procurorul de caz va solicita mai multe expertize, dar la acest moment nu se poate face cercetare extinsă la faţa locului pentru că zona nu este asigurată.
”Urmează să se efectueze anumite expertize în cauză, însă la acest moment nu se poate intra la faţa locului, zona nu este asigurată, nu se poate face o cercetare la faţa locului extinsă, astfel încât mai multe detalii nu se pot furniza. A fost făcută o cercetare la faţa locului foarte sumar, pentru la acest moment locul nu este stabilizat”, a precizat Gianina Oreviceanu.
ŞTIREA INIŢIALĂ – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat ancheta care vizează incidentul în urma căruia un elev a murit, iar alţi trei au fost răniţi, după prăbuşirea unui perete al clădirii în care funcţiona internatul Liceului Teoretic ”Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, au declarat, marţi, pentru News.ro, surse judiciare.
Dosarul a fost deschis iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc. Ancheta, derulată deocamdată in rem, vizează infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată. Cea de-a patra victimă – un băiat – a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here