Traian Băsescu a declarat, întrebat ce impresie are despre prestaţia politică a lui Mircea Diaconu de până acum, că acesta putea măcar „să nu fi fost ca un aurolac de prin Cişmigiu” atunci când a făcut anunţul candidaturii la prezidenţiale în faţa Ateneului Român.

„L-am văzut penibil în faţa Ateneului. Dacă tot te-ai dus să îţi faci lansarea întâmplătoare în faţa Ateneului Român măcar să nu fi fost ca un aurolac de prin Cişmigiu. Aşa arăta Mircea Diaconu în faţa Ateneului. În faţa Ateneului trebuia să se ducă în frac. Exagerez de bună seamă că bătea soarele, dar putea să aibă cămaşă, o cravată, că era în faţa Ateneului Român, în Panteonul culturii româneşti. Era transpirat tot, descheiat la cămaşă, nici nu ştiu dacă era foarte curată cămaşa, nu mi-a părut suficient de curată pentru Ateneu”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Fostul preşedinte a adăugat că Mircea Diaconu prezidenţiabil al Alianţei ALDE- Pro România este un joc făcut de Călin Popescu Tăriceanu care şi-a dat seama că nimeni nu vrea să îl preia candidat pentru un mandat la Cotroceni.

Deci este un joc pe care Tăriceanu l-a acceptat pentru că şi-a dat seama că nimeni nu e dispus să îl preia ca şi candidat la prezidenţiale. Şi a venit Mircea Diaconu care i-a scos din dificultate şi pe unii şi pe alţii. Mircea Diaconu de altfel un alt oportunist, pe care mi-aduc aminte că l-am făcut şi director general la Nottara şi pe urmă nu mai prididea cum să mă înjure”, a conchis Băsescu.

Mircea Diaconu a anunţat, duminică în faţa Ateneului Român, că va candida independent la prezidenţiale. ALDE a decis luni ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România.

Cele două partide au semnat, miercuri, un protocol pentru susţinerea candidatului independent la prezidenţiale Mircea Diaconu, numele colaborării ALDE şi Pro România fiind „Alianţa pentru un Om”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here