Trei hoți români au spart în trei luni 34 de case din Marea Britanie din care au furat chiar și pușculițele copiilor

Trei hoți români au spart 34 de case din Birmingham şi Black Country, Marea Britanie din care au furat aur, bani, bijuterii, chiar și puşculiţele cu bani ale copiilor. Cei trei au fost prinși după ce poliţiştii britanici descoperit că aveau legătură cu alți hoţi condamnați care au spart 400 de locuințe, informează Mediafax.

Avram Spiru, 38 ani, Ninel Spiru, 26 ani şi Nicolae-Bogdan Băiceanu, 23 ani, originari din Constanţa, au dat mai multe spargeri în locuinţe din Birmingham şi Black Country, Marea Britanie, conform birminghammail.co.uk.

Cei trei au reuşit să fure aur, bani, bijuterii din mai multe locuinţe. Au furat până şi puşculiţele cu bani ale copiilor.

Gruparea a fost greu de prins, deoarece poliţia britanică nu avea date despre ei în registrul ADN.

Detectivii care au reuşit să îi prindă au spus că deşi cei trei hoţi au lăsat amprente sau pete de sânge (de la momentul spargerii geamurilor pentru a intra înăuntru), sistemul poliţiei nu i-a putut identifica, întrucât amprentele şi ADN-ul acestora nu erau înregistrate nicăieri.

Pentru a sparge unele dintre case, gruparea folosea scări pentru a se urca la etaj, evitând astfel alarmele montate la parter.

Victimele preferate ale celor trei hoţi erau familiile asiatice, care aveau bijuterii scumpe, şi bătrânele ai căror soţi erau plecaţi sau erau bolnavi, în spital.

Într-un final, gruparea a fost prinsă. Unul dintre vecinii unei familii păgubite a auzit un zgomot, a ieşit afară și i-a suprins pe cei trei hoţi chiar când se urcau în maşină, pentru a fugi.

Martorul a sunat la poliţie, dându-le autorităţilor numărul de înmatriculare al autovehiculului, care era deja dat în urmărire.

Apoi, detectivii au găsit maşina, precum și gruparea, care a fost arestată.

Avram Spiru, 38 ani, a primit şapte ani şi şase luni pentru participare la jaf, Nicolae-Bogdan Baiceanu, 23 ani, a primit şapte ani şi două luni pentru participare la jaf, iar Ninel Spiru, 26 ani, a primit patru ani pentru aceeaşi sentinţă ca primii doi.

Aceştia au fost închişi pe 18 iunie 2020.

Poliţiştii au reuşit să facă legătura dintre o grupare de spărgători români închisă în noiembrie 2019 şi cei trei hoţi.

Gruparea de hoţi care a spart 400 de case din Marea Britanie este formară din Cătălin Zaharia, 31 ani, condamnat la 8 ani de închisoare, pentru participare la jaf, Florina Spiru, 28 ani, condamnată la 4 an şi jumătate pentru spălare de bani, Constantin Stoian, 31 ani, condamnat la 4 ani şi jumătate pentru jaf, Maria Molocia, 28 ani, închispâ pentru 6 ani şi 4 luni pentru jaf, iar Daniel Stoean, 36 ani, închis pentru 4 ani pentru jaf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here