Trei morţi şi cinci răniţi în Franţa, în urma surpării unui imobil la Sanary-sur-Mer, după o explozie cauzată de o scurgere de gaze naturale

O ultimă persoană dată dispărută în dărâmăturile unui imobil care s-a surpat marţi la Sanary-sur-Mer, în Var, a fost scoasă fără viaţă, miercuri, de către pompieri dintre dărâmături, a anunţat prefectura din Var, în sud-estl Franţei, relatează AFP, preluată de News.ro.

Este vorba despre un bărbat care pare să fie ful unei octogenare al cărei corp a fost găsit în noaptea de marţi spre meircuri, declară AFP procurorul intermar din Toulon.

Astfel, bilanţul dramei creşte la trei morţi şi cinci răniţi.

Sursa foto: News.ro

O femeie în vârstă de 82 de ani a fost găsită moartă, în noaptea de marţi spre miercuri, au anunţat pompierii.

Această a doua vctimă a dramei a fost scoasă dintre dărâmături către ora locală 3.40 (4.40, ora României), potrvit căpitanului Stéphane Nepper, care a precizat că toată noaptea au continuat căutările.

Fiul femeii era dat dispărut după descoperirea unui prim corp, al unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Această primă victimă este tatăl unui bebeluş găsit teafăr, marţi, împreună cu mama sa, rănită la picioare.

El a fost lovit la gât de o structură a acoperişului care a căzut, potrivit procurorului interimar din Toulon, Dominique Mirkovic.

Între răniţi, potrivit procurorului, se mai află trei persoane rănite uşor, evacuate rapid la un spital de către salvatori.

Cauzele surpării acestui mobil mic de trei etaje, situat în vechiul port Sanary-sur-Mer erau necunoscute.

Sursa foto: News.ro

Ar fi vorba despre o explozie de gaze naturale, potrivit primelor constatări ale echipelor de intervenţie, care au detectat un miros puternic care emana dinte dărâmături, potrivit prefecturii din Var.

O anchetă cu privire la stabilirea cauzelor morţii a fost ansată de marţi de către Parchetul din Toulon.

Explozia clădirii, racordată la reţeaua de distribuţie a oraşului, a fost surprinsă de camere de supraveghere, potrivit procurorului.

Ea a fost auzită pe o rază de opt kilometri, potrivit poliţiei.

Cea mai sângeroasă explozie a unui imobil dn cauza unor gaze naturale a avut loc la 26 decembrie 2004, soldată cu 19 morţi, la Mulhouse, în Haut-Rhin.

Patru persoane, inclusiv doi pompieri au murit la 12 ianuarie 2019, iar alte 66 au fost rănite în explozia cauzată de o scurgere de gaze naturale pe rue de Trévise, la Paris, în arondismentul al IX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here