Trump încheie socotelile pe Twitter: Președintele în funcție admite că poate începe tranziția către administraţia Biden

Sursa: Facebook

Preşedintele SUA Donald Trump a admis că tranziţia oficială poate începe astfel încât preşedintele ales Joe Biden să îşi poată prelua funcţia, conform BBC, preluat de News.ro.

În postări succesive pe Twitter, preşedintele SUA a transmis agenţiei federale care supraveghează procesul de transfer al puterii ”să facă ceea ce trebuie făcut”, deşi a averizat că va continua să conteste înfrângerea sa în alegeri.

Administraţia Generală a Serviciilor a confirmat că Biden este ”câştigătorul aparent” al alegerilor, după ce victoria acestuia în statul Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump.

Conform CNN, instituţia l-a informat pe Joe Biden că administraţia Trump este pregătită să înceapă procesul oficial de tranziţie, potrivit unei scrisori transmise luni-după-amiază de administratorul Emily Murphy. Echipa lui Biden a salutat începerea procesului de tranziţie, în condiţiile în care Joe Biden urmează să fie instalat în funcţie în 20 ianuarie.

„Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe să abordăm provocările cu care se confruntă naţiunea noastră, inclusiv controlul asupra pandemiei şi revenirea la normal a economiei”, a transmis echipa Biden.

Noua echipă

Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden îl va numi pe diplomatul veteran şi oficial din domeniul securităţii naţionale Anthony Blinken în funcţia de secretar de stat, a anunţat luni echipa sa de tranziţie, în timp ce fostul secretar de stat John Kerry va fi reprezentant special pentru climat, relatează DPA, Reuters şi AFP, preluate de Agerpres .

„Am nevoie de o echipă pregătită în prima zi”, a menţionat Joe Biden într-un comunicat prin care a anunţat aceste numiri, deşi Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie. „Aceste persoane sunt pe cât de experimentate şi încercate în crize, pe atât de inovatoare şi imaginative”, a adăugat viitorul preşedinte al SUA.

Potrivit dpa, John Kerry, viitorul reprezentant al lui Joe Biden pentru chestiuni climatice, va avea un loc Consiliul Naţional de Securitate. Joe Biden înclină să readucă SUA în acordul internaţional pentru combaterea schimbărilor climatice de la Paris, din care au fost retrase de Donald Trump, scrie Agerpres.

Linda Thomas-Greenfield va fi numită ambasadoare la ONU, iar Avril Haines va deţine funcţia de director al Informaţiilor naţionale, prima femeie care va deţine un astfel de rol.

Alejandro Mayorkas va fi numit şef al Departamentului Securităţii Interne, primul politician hispanic care va primi această funcţie, una care supervizează agenţii cheie de aplicare a legii şi de imigraţie.

Jake Sullivan va deveni consilier pentru securitate naţională, a mai precizat echipa de tranziţie.

Toate aceste poziţii din viitoarea administraţie americană trebuie confirmate de Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here