Turcan: Am aşteptări foarte mari în primul rând de la preşedintele partidului. Frustrările individuale nu au ce căuta în politică

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că are aşteptări mari de la preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, precizând că îşi doreşte ca această campanie electorală să o valorifice pentru PNL, şi nu pentru propria persoană. Ea a menţionat că „frustrările individuale nu au ce căuta în politică”, transmite News.ro.

Turcan a declarat, marţi, că PNL trebuie să atingă două mari aspecte.
„Discuţiile din interior trebuie să rămână în interior şi fac lucrul acesta tocmai pentru că, la modul cel mai firesc, oamenii au în continuare aşteptări mari de la PNL şi aceste alegeri din PNL trebuie să atingă două mari aspecte, guvernarea şi buna guvernare, cu reforme, şi de asemenea îmbunătăţirea mesajelor pe care PNL le-a pierdut în ultima perioadă, mesaje pentru tineri, mesaje pentru diaspora, mesaje pentru antreprenori. Aşadar, în competiţia internă, cine nu înţelege că avem o ocazie unică în care să valorificăm pe de o parte guvernarea şi pe de altă parte proiectele pentru categorii pe care PNL-ul le-a pierdut înseamnă că nu îşi înţelege misiunea politică”, a afirmat Raluca Turcan.
Ea a menţionat că are aşteptări mari în primul rând de la preşedintele partidului.
„Am aşteptări foarte mari în primul rând de la preşedintele partidului să facă lucrul acesta, campania internă să o valorifice pentru PNL, şi nu pentru propria persoană, frustrările individuale nu au ce căuta în politică. Oamenii nu sunt interesaţi de frustările niciunui politician, oamenii sunt interesaţi de viaţa de zi cu zi, de salariu, de pensii, de guvernare, de locuri de muncă şi, dacă privesc spre un partid, privesc cu aşteptarea că acel partid într-o competiţie internă e preocupat de cei din afară, nu de scaunele din interior”, a transmis Raluca Turcan.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre felul său de a face campanie, subliniind că întotdeauna a fost aproape de membrii partidului. Orban s-a referit şi la ”suflul nou” din partid de care amintesc cei care îl susţin pe Florin Cîţu petru şefia PNL, însă a afirmat că acest suflu nou trebuie definit, mai ales când în echipă sunt nume vechi ale partidului, cum ar fi Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan. Deputatul Florin Roman a reacţionat, sâmbătă seară, printr-un mesaj pe Facebook: ”Nimeni nu scapă de atacurile lui Orban”.
La rândul său, premierul Florin Cîţu a reacţioneat printr-o fotografie postată pe Facebook.

Context

Ministrul Muncii Raluca Turcan şi deputatul Florin roman l-au atacat dur, marţi, în şedinţa conducerii liberale, pe liderul partidului Ludovic Orban, reproşându-i atacurile la adresa colegilor şi faptul că a luat decizii fără să se consulte cu colegii.

”Vă rog să nu mai atacaţi colegii de partid! (…) Nu cred că cei din afară sunt interesaţi de frustrările din interior”, i-a spus Turcan lui Orban, potrivit unor surse din partid.

Referitor la faptul că Orban i-a numit trădători pe unii dintre cei care şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura lui Florin Cîţu la conducerea PNL, ministrul Muncii a ţinut să precizeze că oamenii din PNL au dreptul la opţiuni şi că aceasta nu înseamnă că sunt trădători.
”Dumneavoastră aţi dat tonul!”, a continuat ea, adresându-i-se liderului partidului,. Ea transmis că atacând colegii de partid, subminează autoritatea miniştrilor.

”Eu nu am atacat colegii, am făcut declaraţii corecte. Am susţinut toate deciziile guvernamentale. Dacă vi se pare atac să vorbesc despre suflul nou cu colegi vechi…
Pentru mine e important să existe un echilibru între tinereţe şi experienţă”, a replicat Ludovic Orban, conform surselor citate.
El a susţinut că nu a folosit cuvântul ”lichea”, nu a folosit cuvântul ”trădător”.
”Declaraţiile mele au fost corecte şi de sprijin pentru guvern, chiar şi atunci când mi-au afectat şi mie personal imaginea. (…0 Dacă consideraţi atac faptul ca am vorbit de suflu nou, despre colegi care au totuşi vechime in partid, eu nu cred ca este atac. Nu am zis nimic rău de nimeni”, s-a disculpat liderul liberal.
El a ţinut să sublinieze că la şedinţă sunt colegi care îl atacă public. ”Eu voi duce campania intr-un mod pozitiv”, a ţinut Orban să precizeze.
Şi Florin Roman l-a întrebat pe Orban cine a luat decizia de a o susţine pe Cristina Pocora pentru CNA. Când orban a răspuns că el a fost cel care a luat această decizie, Roman i-a precizat: ”Aveţi nevoie de mandatul nostru”. Orban s-a limitat la a-i răspunde că a luat act.
”E o competiţie în care mass-media încearcă să ne provoace. Au încercat şi cu mine”, a intervenit în discuţie Theodor Stolojan.

1 COMENTARIU

  1. Pina la urma – urmei politica se masoara in voturi. Partidul condus de catre Orban a pierdut (modalitatile ce au condus la aceasta neobisnuita pierdere sunt deja cunoscute de toata lumea ca si cei , cel , ce se fac vinovati de pierderea de electorat )alegerile parlamentare . Intrebarea este punctuala . Cum aduci inapoi votantii dezamagiti de prestatia echipei ce a condus PNL in alegerile parlamentare ?La aceasta intrebare se mai ataseza inca una . Cum poti aduce la vot pe nehotariitii ce sunt intr-un numar extraordinar de mare ? Cei ce au parasit PNL si nu si-au mai exprimat votul (foarte multi dintre ei PNL-isti de o viata ) in alegeri nici nu vor reveni alaturi de PNL atita timp cit cel ce a pierdut , asa cum a pierdut ,nu va renunta la a mai candida la vreo functie in PNL.Asa cum Motiunea de Cenzura depusa de PSD nu isi are rostul neavind modalitati de a remodela constructia parlamentara si nici de a influenta decizia preseduintelui tarii , tot asa nici candidatura fostului premier nu mai este de actualitate . Raspunsul la cele doua intrebari este unul singur – noul sef si premier al Republicii in acelasi timp, va fi domunul CITU. Nu ma mai repet spre a arata care sunt condiitile ce tin de cistigarea mandatului de sef PNL. Singurul care poate aduce la un loc toate aceste conditii este doar actualul premier .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here