Oficial OMS: Poate să pară o constelație de mutații care să producă o variantă de Sars-CoV-2 imună la vaccinuri

Sursa: Pixabay

Actualele vaccinuri pentru COVID-19 sunt mai puțin eficiente contra variantei Delta a coronavirusului, care a fost detectată pentru prima dată în India, dar totuși previn formele severe ale bolii și moartea, a declarat, luni, Maria Van Kerkhove, cordonatorul tehnic al OMS pentru COVID-19, potrivit Yahoo News.

„Există un studiu recent apărut în The Lancet … care a analizat neutralizarea redusă a titrului din variantele alfa, beta, gamma și delta, care arată o reducere a neutralizării în varianta delta. Nu la fel de mult ca varianta beta, cea detectată pentru inițial în Africa de Sud … Acestea fiind spuse, aceste vaccinuri sunt încă extrem de eficiente. Produc suficienți anticorpi pentru a proteja împotriva formelor severe și a morții”, a declarat Van Kerkhove într-un briefing de presă.

Expertul OMS a adăugat că, totuși, „constelația mutațiilor” dn variantele de coronavirus ar putea duce la ineficiența vaccinurilor.

„Poate apărea un moment în care să avem o constelație de mutații care să dea o variantă în fața căreia vaccinurile noastre își pierd efectiv potența și asta e ceea ce vrem să ne asigurăm că prevenim”, a mai declarat Van Kerkhove.

OMS: Varianta indiană de coronavirus, cea mai rapidă şi puternică de până acum. Îi va ataca pe cei mai vulnerabili din zonele cu rate mici da vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here