Turcia: Macron este un sponsor al terorismului

sursa: aa.com.tr

Macron „este deja un sponsor al organizațiilor teroriste și le găzduiește constant la Elysee” a spus ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu. Declarația usturătoare a veni la nici 24 de ore după ce Emmanuel Macron a spus că terorismul, nu Rusia sau China, ar trebui să fie inamicul NATO.

Potrivit New Europe, șeful diplomației de la Ankara a făcut referire la primirea de către Emmanuel Macron, la Palatul Elysee, pe purtătorul de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene (SDF), organizația kurzilor din nordul Siriei vizată de ofensiva turcească. SDF este aliată cu SUA, dar Turcia o consideră o grupare teroristă și o aripă a Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizația care duce un război de gherilă cu Ankara de peste 40 de ani pentru independența kurzilor.

Macron a lansat un atac subtil și la adresa Turciei, în conferința de presă cu Jens Stoltenberg.

„Într-o alianță este vorba despre solidaritate între aliați. Nu poți să acționezi singur, fără consultare, coordonare, să iei decizii care au impact direct la adresa tuturor. Mă gândesc la interesele de securitate ale aliatului nostru turc. Au suferit numeroase atacuri teroriste. Dar, în același timp, nu poți doar să vorbești despre solidaritate și să ceri sprijin și în paralel să lansezi o intervenție militară care amenință eforturile Coaliției (coaliția internațională anti-ISIS condusă de SUA, n.red.) împotriva ISIS. Să vă aduc aminte că NATO este membră a acestei Coaliții. Chiar aș vrea să am o discuție serioasă cu Turcia.” a spus Macron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here