Ucraina a deminat peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat

Ministrul de interne ucrainean, Denis Monastirski, a declarat că Ucraina a deminat deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat de sub ocupaţia rusă. Acesta a menţionat că a curăţa de mine o localitate de dimensiuni medii presupune o lună de muncă, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

”S-au curăţat de mine peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat. Este vorba despre o zonă întinsă, iar acest lucru se face într-un ritm extrem de rapid”, a anunţat vineri ministrul ucrainean, citat de agenţia Ukrinform.

Monastirski a susţinut că, prin comparaţie cu ritmul experţilor din organizaţiile internaţionale care colaborează cu Ucraina, geniştii ucraineni din Ministerul Situaţiilor de Urgenţă ”lucrează de o sută de ori mai rapid”.

”Nu sunt doar cuvinte frumoase, ci măsurători reale. Pentru că, pentru a relua alimentarea cu energie electrică, fiecare oră contează. Lucrează echipe foarte mari, creştem constant numărul geniştilor care lucrează pentru noi”, a explicat el.

Ministrul ucrainean a menţionat totodată că peste 60% din geniştii Serviciului Statal de Urgenţe, ai poliţiei Naţionale şi din cadrul echipelor de salvatori se concentrează în estul ţării, în regiunile Harkov şi Doneţk, şi în sud, în Herson.

”Avem nevoie de până la o lună de zile ca să deminăm o aşezare de dimensiuni medii, să deminăm imobile de locuit, şosele, căi de acces către instalaţiile de furnizare de electricitate şi căldură”, a spus el.

Monastirski a adăugat că autorităţile ucrainene sunt conştiente de faptul că deminarea totală a teritoriului ucrainean va dura ani de zile.

Potrivit EFE, de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, geniştii ucraineni au dezactivat 266.804 de dispozitive explozive.

Ucraina | Zelenski nu întrevede nicio dorinţă de a negocia din partea Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here