Zelenski: Noi vom face totul pentru a da oamenilor electricitate şi căldură, dar Rusia va face totul pentru a distruge viaţa normală

În ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declară că autorităţile vor continua eforturile de a da oamenilor electricitate şi căldură, chiar dacă „Rusia va face totul pentru a distruge viaţa normală”, transmite News.ro.

”Am continuat activitatea noastră diplomatică pentru ca lumea să reacţioneze ferm la o nouă escaladare rusă, la teroarea împotriva instalaţiilor noastre energetice şi la încercarea Rusiei de a exacerba din nou criza alimentară”, a afirmat Zelenski, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

El afirmă că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron pe care l-a informat cu privire la nevoile în domeniul apărării.

”Trebuie să existe un scut aerian pentru Ucraina. Am discutat cu Emmanuel proiecte foarte concrete atât pentru a ne întări apărarea, cât şi pentru a reconstrui instalaţiile distruse. Pariul teroriştilor pentru iarnă este complet transparent pentru toată lumea, iar această provocare trebuie privită tocmai ca o provocare pentru întreaga Europă. Moscova va prezenta în propaganda sa orice dificultate din timpul iernii ca pe o presupusă dovadă a eşecului unei Europe unite. Prin urmare, împreună trebuie să le demonstrăm teroriştilor că eşecul este un cuvânt despre ei, nu despre Europa”, a mai afirmat Zelenski.

Preşedintele ucrainean s-a referit şi la criza alimentară care ”reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii naţionale”.

”Dacă preţurile la alimente cresc din cauza agresiunii ruseşti, dacă există un deficit pe piaţa alimentară, acest lucru va duce în mod inevitabil la consecinţe catastrofale în majoritatea ţărilor. Prin urmare, este nevoie acum de presiune asupra Rusiei pentru a garanta securitatea alimentară din partea tuturor – şi a ţărilor asiatice”, a mai declarat Zelenski.

 În plus, preşedintele a transmis că a discutat cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson, care a vizitat Kievul.

”L-am informat pe comisarul european cu privire la lichidarea consecinţelor atacului rusesc masiv asupra sectorului nostru energetic. Despre nevoile noastre din cauza unor astfel de lovituri. Ca urmare a vizitei, avem multe acorduri de lucru. Începând de acum, putem raporta că posibilitatea tehnică de alimentare cu apă a fost deja restabilită pentru toţi consumatorii din Ucraina. Pentru cei mai mulţi dintre ei, este, de asemenea, posibilă din punct de vedere tehnic furnizarea de energie electrică. În nouă regiuni ale Ucrainei continuă să existe pene de curent stabilizatoare”, a mai transmis Zelenski, precizând, însă, că lucrătorii din domeniul energiei şi autorităţile locale fac tot posibilul pentru a reduce timpul întreruperilor de curent.

Acesta a explicat că lucrările de restabilire continuă fără întrerupere în teritoriile care au fost eliberate de ocupanţi: în regiunea Harkov, în Donbas, în sudul ţării.

”De exemplu, alimentarea cu gaz a fost deja restabilită pentru peste 20.000 de consumatori din zonele eliberate din regiunea Harkov. Sistemele de alimentare cu căldură sunt în curs de restabilire în Vovchansk, Balakliya şi în alte oraşe. Vom face totul pentru a le oferi oamenilor electricitate şi căldură în această iarnă. Dar trebuie să înţelegem că Rusia va face totul pentru a distruge normalitatea vieţii”, a precizat şeful statului.

Zelenski a mai afirmat că ”liderii ruşi cheltuiesc totul pentru a evita să recunoască o greşeală istorică pe care au făcut-o cu acest război împotriva Ucrainei”.

”Ei sunt fără speranţă pe câmpul de luptă. Războinicii ucraineni au dovedit deja acest lucru. Dar e nevoie de timp, e nevoie de efort, e nevoie de răbdare pentru a dovedi că nici măcar speranţa iernii nu se va adeveri pentru teroriştii ruşi. Sunt sigur că vom reuşi să trecem peste asta”, a adăugat Zelenski.

Râde ciob de oală spartă. Ce ascunde sub preș batjocura lui Putin la adresa „Europei înghețate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here