UCRAINA | Arme și combustibil de jumătate de miliard de euro, de la UE

Foto: Octavian Sorescu

Statele membre ale Uniunii Europene au decis, duminică, să deblocheze 450 de milioane de euro pentru a cumpăra arme şi a le livra forţelor armate ucrainene pentru a le ajuta să reziste ofensivei ruse, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, citat de News.ro.

„S-a ajuns la un acord pentru furnizarea de arme armatei ucrainene în valoare de 450 de milioane şi echipamente de protecţie şi combustibil pentru 50 de milioane. Toate acestea vor fi acoperite de Facilitatea noastră pentru pace şi Fondul nostru interguvernamental. Este pentru prima dată în istorie când vom face acest lucru”, a declarat Josep Borrell, după o întâlnire prin videoconferinţă a miniştrilor de externe ai UE, relatează Le Figaro.

De asemenea, miniştrii europeni de externe au convenit duminică, de comun acord cu puterile G7, să blocheze tranzacţiile Băncii Centrale Ruse.

„Mai mult de jumătate din rezervele Băncii Centrale vor fi paralizate pentru că sunt păstrate în unităţi din ţările G7”, a spus Josep Borrell, subliniind că acordul politic al miniştrilor a deschis calea pentru adoptarea formală şi adoptarea măsurii la deschiderea pieţelor de luni.

 

Ambasadorul Marii Britanii la București: Sunt foarte impresionat de felul în care autorităţile şi poporul român au reacţionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here