Zelenski: Noaptea a fost „dură”. Moscova a tras în locuitori / Mesaj pentru bieloruși: Îi ucideţi pe copiii noştri

Preşedintele Volodimir Zelenski a indicat, duminică, că noaptea a fost „dură” în Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite, scrie AFP, preluată de News.ro.

„Noaptea trecută a fost dură, noi tacuri, noi bombardamente în cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu există nimic astăzi pe care ocupantul să nu considere o ţintă legitimă”, a spus el într-un videoclip difuzat pe reţelel de socializare.

„Vasilkov, Kiev, Cernigău, Sumî, Harkov şi multe alte oraşe trăiesc în condiţii pe care nu le-am văzut pe teritoriul nostru (…) de la al Doilea Război Mondial”, a subliniat preşedintele ucrainean, scrie AFP.

El s-a adresat bieloruşilor, a căror ţară serveşte drept bază aeriană pentru forţele ruse care au invadat Ucraina, joi, pentru a ataca Kievul.

„De pe teritoriul vostru, îi ucideţi pe copiii noştri”, a spus el. „Cum vă veţi uita în ochii copiilor voştri, cum vă veţi privi pe voi? Cum vă veţi uita în ochii vecinilor voştri? Vecinii voştri suntem noi”.

Preşedintele ucrainean a respins duminică propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, în Belarus, pentru că această ţară serveşte drept bază pentru invazia Ucrainei, afirmând că „oricare alt oraş” ne-ar conveni.

Cu „buzunarele” pline de ruble. „Militarizarea” soluției la problema AUR și problema Teodosie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here