Ucrainenii au interceptat conversația unui soldat rus: Pregătim un atac / Când s-ar putea termina invazia rușilor

Serviciile de informații ucrainene au raportat că a fost interceptată o conversație între un soldat rus și soția sa. Rusul a spus că plănuiește să lanseze un „atac la scară largă asupra țintelor din regiunea Dnipropetrovsk” din sud-estul Ucrainei. De asemenea, serviciile de informații ucrainene au stabilit planuri pentru noi provocări rusești. Fakt.pl notează ce plănuiesc în continuare trupele agresorilor.

Această informație tulburătoare a fost furnizată sâmbătă de portalul de informații ucrainean Ukraińska Prawda. Au fost stabilite și planurile trupelor lui Vladimir Putin pentru weekendul din mai.

*Un asalt asupra regiunii Dnipropetrovsk?

Potrivit serviciilor ucrainene, soldatul rus care vorbește cu soția sa este mobilizat de pe teritoriul așa-zisei „Republici Populare Donețk”. „Vom lua cu asalt regiunea Dnipropetrovsk. Vom folosi avioane ”, i-a spus el soției sale.

El a adăugat că nu se va întoarce acasă după trei luni de serviciu, deși acestea erau planurile sale anterioare. Noua dată urmează să fie în cursul lunilor august sau septembrie. Prin urmare, se poate concluziona că acesta este un termen nou pentru „cucerirea Ucrainei” pe care trupele lui Putin au fixat-o.

*Ce mai fură soldații ruși

De parcă nu ar fi de ajuns, în timpul discuției cu soția sa, rusul a mărturisit și că a furat șapte panouri solare. Femeia, la rândul ei, urma să i se plângă că din luna mai i se va reține plata salariului. Cu toate acestea, ea nu a explicat detaliile.

*Rusia pregătește provocări în perioada sărbătorilor de mai

Serviciul de informații militar ucrainean (HUR) a primit și un exemplar al ziarului transnistrean „Pridnistrovje” din … 2 mai. Revista, care a fost tipărită înainte de picnicul din mai, menţionează, printre altele, despre „atacurile sângeroase” din timpul sărbătorilor din mai în care „au fost uciși zeci de oameni, inclusiv copii, bătrâni și femei”. Acesta este un exemplu de propagandă rusă.

„Deoarece ziarul a fost tipărit cu câteva zile înainte, există pericolul ca autoritățile de la Kremlin să plănuiască să efectueze o serie de acte de intimidare în rândul populației locale, pentru care în mod tradițional vor da vina pe Ucraina și pe Occidentul colectiv”, a avertizat HUR într-un comunicat publicat pe Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here