ULTIMA ORĂ | „Vor fi sub foc”. Autoritățile ucrainene le-au cerut locuitorilor din regiunile Harkov, Donețk și Lugansk să plece de urgență

Sursa: mil.eng.ru

Autoritățile ucrainene le-au cerut locuitorilor din regiunile Harkov, Donețk și Lugansk să părăsească de urgență aceste zone, transmite, miercuri, site-ul MEDUZA.

Potrivit sursei citate, vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, le-a transmis oamenilor din zonele respective să plece cât timp „au o astfel de oportunitate”. Cuvintele ei sunt citate de Ministerul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar din Ucraina.

Potrivit vicepremierului, șefii administrațiilor militare din cele trei regiuni menționate au cerut locuitorilor să părăsească granițele regiunilor, iar acum organizează evacuarea.

„Trebuie să facem asta acum, pentru că mai târziu oamenii vor fi sub foc și amenințați cu moartea. Ei nu vor pot face nimic în privința asta și noi nu îi vom putea ajuta. Pentru că va fi aproape imposibil să fie oprit focul, trebuie să evacuăm cât mai putem. Cât încă este timp pentru așa ceva”, a spus Vereșciuk.

Pe 29 martie, după discuțiile ucraineano-ruse de la Istanbul, Ministerul rus al Apărării a anunțat o „reducere drastică” a activității militare în direcțiile Kiev și Cernihiv. Armata rusă a mai spus că a început o regrupare a trupelor pentru „finalizarea operațiunii de eliberare completă a Donbasului”. Pe 2 aprilie, Ministerul Apărării al Ucrainei a raportat că trupele ruse au părăsit regiunea Kiev.

Context

Rusia nu renunţă la ofensiva din Ucraina, dar va încerca să se reorienteze pe ocuparea completă a regiunii Donbas în săptămânile următoare, a declarat marţi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Iar un oficial american spunea, zilele acestea că două treimi din trupele ruse concentrate în jurul Kievului au ”părăsit zona” şi ar putea fi repoziţionate în Donbas.

Cum a redus Le Pen distanța dintre ea și Macron. Cum s-a schimbat lidera de extrema-dreaptă și ce indică sondajele pe ultima sută de metri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here