Oficial american: Două treimi din trupele ruse concentrate în jurul Kievului au ”părăsit zona” şi ar putea fi repoziţionate în Donbas

Aproximativ două treimi din trupele ruse care erau concentrate în jurul capitalei Ucrainei, Kiev, au ”părăsit zona” şi ar putea fi repoziţionate în regiunea de est a ţării, în Donbas, conform CNN, citat de News.ro.

Trupele care au părăsit zona din jurul Kievului ”se îndreaptă spre nord” şi îşi consolidează forţele în Belarus, a spus oficialul.

”Continuăm să credem că vor fi repoziţionaţi, reaprovizionaţi, poate chiar consolidaţi cu personal suplimentar şi apoi trimişi înapoi în Ucraina pentru a continua lupta în altă parte”, a adăugat oficialul.

Potrivit SUA, aceste trupe vor fi ”desfăşurate în partea de est a ţării, în regiunea Donbas”, pentru a lupta acolo, a spus oficialul.

”Cea mai bună evaluare a noastră, şi este doar o evaluare, este că acestea vor fi desfăşurate în partea de est a ţării, în regiunea Donbas, dar este doar o evaluare”, a mai precizat el.

O ”luptă amară” continuă pentru Mariupol, dar ”nu există indicii că ruşii au făcut vreun progres” în cucerirea oraşului, a spus oficialul.

Forţele ruse au adoptat ”o poziţie mult mai defensivă” în jurul Hersonului, a subliniat oficialul american.

”Apreciem că în zona Herson, după cum am vorbit în ultimele zile, ruşii au fost oarecum prinşi între Herson şi Nikolaev. În prezent credem că au trecut la o postură mult mai defensivă în jurul Hersonului”, a adăugat oficialul.

Forţele ruse ”încă efectuează peste 200 de raiduri pe zi”, iar ”majoritatea atacurilor lor aeriene se concentrează asupra zonei Izium”, a conchis el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here