Un afacerist care distribuie pe Facebook mesaje anti-Iohannis, anti-vaccin și anti-UE, plătit de PNL din fondul pentru servicii de presă

Omul de afaceri Mihăiță Dumitru, asociat unic al Metalik Advertising SRL cu sediul în Periș, care promovează pe Facebook mesaje anti-Klaus Iohannis, anti-vaccin, anti-UE, anti-Rareș Bogdan, precum și teorii conspiraționiste, încasează lunar 100.000 de euro de la PNL, din subvenția primită de la stat pentru servicii de presă și progagandă.

Fost membru PSD, Dumitru a candidat la Primăria Periș, în 2016, din partea acestei formațiuni. A fost exclus din PSD în 2019. În trecut, Dumitru a fost șeful șoferilor de la Realitatea TV. Nici președintele PNL, Florin Cîțu, și nici purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, nu au răspuns întrebărilor legate de contractul încheiat cu această societate și de patronul acesteia, scrie G4Media.ro.

Conform unei situații pe care a obținut-o, la începutul acestui an, site-ul Europa Liberă România, după alegerea ca președinte PNL a lui Florin Cîțu, au avut loc câteva modificări pe lista firmelor care primesc lunar bani de la acest partid pentru ”servicii de propagandă și presă”.

În perioada octombrie-decembrie 2021, Metalik Advertising SRL a încasat de la PNL câte 100.000 de euro/lună, banii provenind din subvenția primită de acest partid de la bugetul de stat.

Contactat de G4Media, Mihăiță Dumitru nu a dorit să ofere detalii despre contractul încheiat cu PNL și unde ajung banii încasați de firma sa. Înainte de a închide convorbirea, el a înșiruit o serie de nume de persoane cu care „a lucrat” în presă: Sorin Roșca Stănescu, Rareș Bogdan, Sorin Ovidiu Vântu.

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursa Foto: Mihăiță Dumitru/ Facebook
Sursa Foto: Facebook/ Mihăiță Dumitru

Conform sursei citate, alte distribuiri au ca țintă pe președintele Klaus Iohannis (liderul de facto al liberalilor), integrarea în Uniunea Europeană, ventilând teorii conspiraționiste și anti-vaccin, adică exact opusul principiilor susținute de PNL.

Sursa Foto: Mihai Dumitru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here