Un atac nocturn al Rusiei a avariat instalaţii energetice în centrul şi vestul Ucrainei

Sursa: X

Un atac nocturn cu drone al Rusiei a avariat instalaţii electrice în centrul şi vestul Ucrainei, generând noi întreruperi de curent, a anunţat miercuri Ministerul Energiei ucrainean, informează AFP, citată de Agerpres.

Aceste lovituri asupra infrastructurilor ucrainene intervin în timp ce autorităţile au anunţat restricţii mai frecvente pentru a uşura povara pentru o reţea mult redusă în urma atacurilor ruse.

„Inamicul a lovit o instalaţie electrică în centrul ţării, restricţii de aprovizionare au fost puse în aplicare”, a explicat Ministerul Energiei ucrainean pe contul său de Telegram.

În regiunea Liov (Lviv, Lvov) din vestul Ucrainei au fost avariate echipamente şi linii electrice în timpul acestui atac nocturn, a precizat ministerul.

Cu o zi înainte, operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat întreruperi de curent parţiale miercuri pe teritoriul întregii ţării. Aceste măsuri se vor întinde pentru prima dată 24 de ore, în condiţiile în care până acum ele durau mai puţin, în perioade de vârf de consum.

La rândul său, comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a explicat miercuri că „21 de drone de atac Shahed-131/136” au fost lansate asupra Ucrainei în timpul nopţii.

Acest atac a rănit un bărbat de 70 de ani în regiunea Liov, însă viaţa lui nu este în pericol, potrivit autorităţilor regionale.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că aceste bombardamente ruse au dus la reducerea de două ori a producţiei electrice a Ucrainei, începând cu această iarnă.

Kievul le-a solicitat aliaţilor săi occidentali să îl ajute să reconstruiască reţeaua sa electrică, un proiect ce necesită investiţii mari, şi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile Moscovei.

Ucraina a identificat soldatul său decapitat şi posibilii autori din rândul trupelor ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here